fredag 11 oktober 2013

Skolbesök i Entebbe


Idag blev vi transporterade till en skola i centrala Entebbe. Skolan hade bättre standard än de vi besökte på landsbygden och det berodde troligen på att den ägdes av kyrkan. Elevantalet var 1200 och i varje klass gick ca 70!!!! elever. Endast en lärare i varje klass dessutom. Ja, undervisningen är verkligen annorlunda här mot vad vi är vana vid.
När vi anlände till skolan höll prästen en predikan vilket är väldigt vanligt här. Vanligtvis sker detta på måndagar och fredagar och i samband med detta blev vi presenterade, vi med den annorlunda hudfärgen från landet i norr! Här är det vi som blir tittade på och det känns ibland lite konstigt men alla, vuxna som barn, är nyfikna och vinkar glatt var vi än dyker upp. Skolan serverade en enklare lunch till alla barn och den ingick i den skolavgift som man betalar här. Lunchen består av gröt gjord på majsmjöl. Den smakar inte speciellt mycket men den mättar. Alla pratar om hur viktigt det är för inlärningen med mat i magen men långt ifrån alla har ätit när de kommer till skolan eller får mat när de kommer hem.
På den här skolan fanns ett bibliotek vilket vi inte sett tidigare. Det bestod av läroböcker och böcker som eleverna kunde låna hem. Utbudet var inte stort men det viktigaste var ändå att det fanns ett bibliotek. Bilder från morgonsamlingen samt biblioteket.  Ha en skön helg alla. Det ska vi försöka ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar